Ursoferran® 100 ml

Omschrijving:

Voorzie uw biggen van extra ijzer met Ursoferran.

Met Ursoferran kunt u veilig ijzer injecteren op de eerste dag. Eén van de belangrijkste producten die gebruikt worden op een zeugenbedrijf is ijzer. Het is algemeen bekend dat een vroegtijdige ijzergift aan biggen uitermate belangrijk is. De voorraad ijzer waarover een big bij de geboorte beschikt is laag en wordt via de moedermelk nauwelijks aangevuld. Gebrek aan ijzer is één van de belangrijkste oorzaken van uitval bij biggen. In de praktijk wordt meest dextraan-ijzer gebruikt. Dit is van nature giftig en wordt pas na de derde dag verstrekt. Komt er toegediend vrij ijzer in het spierweefsel, dan ontstaan er spuitplekken. Om dit te voorkomen is Ursoferran® ontwikkeld. Ursoferran® wordt geleidelijk en volledig in het lichaam opgenomen, waardoor de kans op spuitplekken minimaal is. Met een injectie van slechts 1 ml wordt de big voorzien van 200 mg ijzer. IJzer uit Ursoferran® wordt binnen 60 minuten na de injectie reeds door het bloed naar de lever en de iltgetransporteerd. Hier ontstaat een voorraad ijzer, waar de big nog wekenlang profijt van heeft.

Ursoferran® bevat het volgende:

Samenstelling per ml: Gleptoferron-ijzer 532,6 mg, Bevattend ijzer 200,0 mg, Fenol 5,0 mg, Excipiëns (water) ad 1 ml

Ursoferran® is een geregistreerd diergeneesmiddel; reg.nl 9197

Het gebruik van Ursoferran®:

Toepassen bij pasgeboren biggen voor ijzer toediening op de eerste dag. Per big 1 ml injecteren. Op de eerste levensdag toedienen, indien nodig behandeling na enkele dagen herhalen. Ursoferran® is beschikbaar in een plastic sachet van 100 ml, voldoende om 100 biggen optimaal van ijzer te voorzien. Biggen snel en hygiënisch behandelen kan door het sachet te
gebruiken in combinatie met onder andere het Henke Ferro-Matic injectiesysteem of de Simcro Bottlemount Injector.

Werkzame stof:

ijzer(III)-hydroxide-dextraan-komplex

€ 8,34 € 7,65
Meer informatie
Artikelnummer 30
BTW 9%
Inhoud verpakking 100 ml
Omdoos 10 stuks
Dosering 1 ml/big, tussen de 1e en 3e levensdag
Registratienummer REG.NL 113079; VRIJ
Wachttijd Vlees en slachtafval: 0 dagen
Toediening intramusculair
Toepasbaar bij Algehele weerstand/Vitaliteit, IJzer tekort
Product aanvraag
Wanneer u een vraag heeft, of een product wilt aanvragen kan u door het onderstaande formulier in te vullen in contact met ons komen.
Type de letters en cijfers hieronder in