BB Roofvlieg

VOORDELEN VAN BB ROOFVLIEG.

Dit product kan niet geretourneerd worden!

  • BB Roofvliegen zijn natuurlijke vijanden van plaagvliegen
  • BB Roofvliegen zijn niet tot last voor mens of dier
  • Inzet vergt weinig arbeid
  • Resistentie is niet mogelijk
  • Chemicaliën brengen gezondheidsrisico’s mee voor mens en dier
  • Geen belasting voor het milieu en uw omgeving

BB Roofvlieg L: 70-100 m²
BB Roofvlieg S: 35-50 m²

WAT ZIJN BB ROOFVLIEGEN?

Onze roofvliegen zijn van de soort Hydrotaea (Ophyra) aenescens. Deze roofvliegen zijn natuurlijke vijanden van plaagvliegen. De roofvliegen leggen hun eitjes op dezelfde locatie als de plaagvliegen. De maden van de roofvliegen gaan actief op zoek naar maden van plaagvliegen. Ze zijn zelfs zo vraatzuchtig dat ze soms meer maden doden dan ze kunnen opeten. Na ongeveer een week verpoppen de maden van de roofvlieg en komen er weer nieuwe volwassen roofvliegen.

De roofvliegen verblijven graag op donkere plekken en zijn niet tot last voor mens en dier.

VLIEGEN ALS PLAAG VOOR UW BEDRIJF EN OMGEVING

 

Vliegen kunnen honderden verschillende soorten ziekteverwekkers overdragen, zoals Abortus Blauw, Salmonella, Streptococcen, E. coli, Staphylococcen, Aujeszky, Toxoplasma parasieten en wormeieren (Ascaris). Naast ziektes bezorgen vliegen ook veel overlast voor mens en dier wat de productie en het werkplezier niet ten goede komt.

De meest voorkomende plaagvliegen zijn stalvliegen, kamervliegen, fruitvliegen en motmuggen. De levenscyclus van deze vliegen lijken redelijk veel op elkaar. Volwassen mannetjes en vrouwtjes paren, waarna de vrouwtjes 600 tot 900 eitjes leggen verspreid over een week. Dierlijke mest is een geliefde broedplaats. Na 1 tot 3 dagen komen de eitjes uit als maden (larvenstadium) wat na ongeveer 1 week weer wordt opgevolgd door het popstadium. Het popstadium duurt 3 tot 8 dagen. Binnen 2 weken kan dus een complete cyclus worden voltooid.

HOE ROOFVLIEGEN TE GEBRUIKEN

BB Roofvliegen komen als poppen in een koker. De grote verpakking met 10.000 poppen is goed voor ongeveer 100 m2. Hang de koker dicht bij de probleemgebieden maar buiten bereik van dieren. Verwijder de deksel, geleidelijk zullen de roofvliegen uit de koker komen om hun werk te gaan doen.

Om effectief te zijn moet er eerst een kolonie worden opgebouwd waarna een onderhoudsdosis voldoende is om goede controle te behouden. Gebruik nooit chemische producten zoals madendood.

Hieronder volgt een voorbeeld van een standaard inzetprogramma. Het is echter altijd beter om het programma met uw leverancier te bespreken, inzetprogramma’s zijn namelijk afhankelijk van veel omgevingsfactoren zoals temperatuur, stalindeling, type mest etc.

OPSLAG

BB Roofvliegen kunt u het beste zo snel mogelijk na ontvangst inzetten. Moet u ze noodgedwongen toch opslaan, doe dit dan bij voorkeur in een donkere ruimte bij een temperatuur van 4-8 ℃. Vermijd opslag langer dan 2 dagen.

Slechts € 14,52 € 12,00
Meer informatie
Artikelnummer BB Roofvlieg
BTW 21%
Dosering S voor 35-50 m², L voor 70-100 m²
Toediening Koker ophangen rond probleemgebieden, buiten bereik van de dieren.
Product aanvraag
Wanneer u een vraag heeft, of een product wilt aanvragen kan u door het onderstaande formulier in te vullen in contact met ons komen.
Type de letters en cijfers hieronder in