Topro Colostrum Pure ( GMP + FSA geborgd )

De Topro Colostrum Pure is geproduceerd met als doel het zo goed mogelijk completeren van biest. Het product bestaat o.a. uit rundercolostrum met een gistproduct. Daarnaast zijn de nodige vitamines en sporenelementen toegevoegd. Topro Colostrum Pure is geproduceerd met als doel de biest van het moederdier zo volledig mogelijk aan te vullen.

Topro Colostrum Pure; Biest is van levensbelang!

Het is de eerste voeding die kalveren en lammeren binnen krijgen en is nodig voor een goede start. Biest bevat veel immunoglobulinen die nodig zijn voor een goede afweer. Immunoglobulinen zijn antistoffen welke in de eerste uren na de geboorte in de darmen worden opgenomen. Daarnaast bevat biest een hoog gehalte aan vet en eiwit. Dit is belangrijk omdat kalveren en lammeren direct na de geboorte veel energie nodig hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Voldoende biestopname door kalveren en lammeren is niet altijd vanzelfsprekend. Dit kan meerdere oorzaken hebben waaronder een onvoldoende biestproductie of tekort aan antistoffen in de biest.

Toelichting op gebruik en dosering

Dien de melk zo snel mogelijk toe, het liefst binnen enkele uren na geboorte aangezien de maximale absorptie van nutriënten tijdens de eerste twee levensuren plaatsvindt.

  • Lammeren: Mix 25 gram poeder met 80 ml warm water (45 graden Celsius) totdat het poeder is opgelost. Advies bij erg zwakke dieren: mix 50 gram poeder met 120 ml warm water
  • Kalveren: Als aanvulling op de biest: voeg 200 gram Topro Colostrum Pure toe aan 1 liter warm water (45 graden Celsius). Voor volledige vervanging moet 4 liter toegedient worden
  • Als u een refractometer gebruikt, dan kunt u de biest verrijken: voeg 35 gram Topro Colostrum Pure per liter biest toe om de Brix waarde met 1 punt te verhogen. Roer totdat het product volledig is opgelost.

In de levering:

1 x 1 Topro Colostrum Pure 500 g

Let op: Het product niet opwarmen in de magnetron, dit beschadigd de IgG en IgY eiwitten

 

Etiket Topro Colostrum Pure

€ 39,12
Meer informatie
Artikelnummer Topro Colostrum Pure ( GMP + FSA geborgd )
BTW 9%
Inhoud verpakking 500 gr
Dosering Zie boven
Registratienummer GMP021562
Toediening oraal
Vitamine A, D(3), E
Nutritioneel Calcium, Fosfor, Magnesium, Natrium
Product aanvraag
Wanneer u een vraag heeft, of een product wilt aanvragen kan u door het onderstaande formulier in te vullen in contact met ons komen.
Type de letters en cijfers hieronder in